26 Μάιος 2016, 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2016, 18:50

Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Έδεσσα (βίντεο)

  • Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Έδεσσα (βίντεο)
  • Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Έδεσσα (βίντεο)

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έδεσσας πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο δρ Θεοφάνης Μαλκίδης, με θέμα: «Τα παιδιά στη Γενοκτονία».

Ο Θ. Μαλκίδης ανέφερε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων: «Παρά την απουσία της Γενοκτονίας από την παιδεία των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων, την αυτοαναίρεση της ελληνικής πολιτείας σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της για την ανάδειξη του μαζικού εγκλήματος των προγόνων μας –στην ομιλία του αρμόδιου υφυπουργού στη Βουλή δεν υπήρξε  η λέξη Τουρκία–, η παρουσίαση της Γενοκτονίας από δασκάλους και δασκάλες, μαθητές και μαθήτριες, μας δίνει αισιοδοξία και χαρά».

Από μια εκδήλωση με κεντρικό θέμα τα παιδιά στη Γενοκτονία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παιδιά. Μέσα λοιπόν από ζωγραφική και διάφορες εργασίες, αναγνώσεις επιστολών μελλοθανάτων, αποσπάσματα από θεατρικά έργα, με τραγούδια αλλά και θεατρικά δρώμενα, οι μικροί μαθητές και ο λυράρης ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στις φρικτές ημέρες της Γενοκτονίας.

Συμμετείχαν στα δρώμενα μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού Πέλλας, με τους δασκάλους τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της μητρόπολης, του αντιπεριφερειάρχη νομού Πέλλας, του δημάρχου Έδεσσας, του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών συλλόγων του νομού, καθώς και πλήθος κόσμου.