26 Μάιος 2016, 16:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μάιος 2016, 15:48

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο αν δεν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

  • Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα είχε βγει από το μνημόνιο αν δεν ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ!
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

Νέα βόμβα έριξε λίγα 24ωρα μετά από τη συμφωνία στο Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που έκανε τα πάντα για να μην κλείσει η αξιολόγηση επί Αντώνη Σαμαρά τώρα ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βγει από το μνημόνιο το 2014 αλλά πως αυτό δεν έγινε λόγω των υποσχέσεων που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις.

Μπορεί αυτή να ήταν βόμβα από το παρελθόν αλλά Σόιμπλε χωρίς καρφιά για το μέλλον δεν νοείται! 

Για αυτό και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε υποστήριξε ότι αυτή την εβδομάδα ελήφθησαν μέτρα για το 2016, ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 είπε πως θα συζητηθεί «στον κατάλληλο χρόνο», αφήνοντας ορθάνοικτο το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει «μεγάλες προσπάθειες» ωστόσο ξεκαθάρισε πως αν επιθυμεί να συνεχίσει να «απολαμβάνει» την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα πρέπει να συνεχίσει στον σωστό αλλά δύσκολο δρόμο. Επίσης, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για την Ελλάδα, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εύκολη ούτε για την Ευρώπη ούτε για το ΔΝΤ.