25 Μάιος 2016, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μάιος 2016, 15:33

«Μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη για την έδρα Ποντιακών Μελετών»

  • «Μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη για την έδρα Ποντιακών Μελετών»
    Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και ο Ιβάν Σαββίδης υπογράφουν το σύμφωνο συνεργασίας για την ίδρυση της έδρας Ποντιακών Μελετών στο ΑΠΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Καταλήγοντας ότι οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη που έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα, η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΣΠΟΣ Ν. Θεσσαλονίκης με ανοιχτή επιστολή χαιρετίζουν την ίδρυση έδρας Ποντιακών Μελετών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έδρα Ποντιακών Μελετών, καθώς και η έδρα  Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού, θα συντηρούνται με έξοδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης».

«Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο η πολύ καλή γνώση της Ιστορίας αποτελεί εχέγγυο προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας», αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν η Αγγελική Παπαδοπούλου και ο Γιάννης Κοτσαηλίδης. Όπως σημειώνουν, ο ποντιακός ελληνισμός αποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός, και γιατί οι ανακατατάξεις στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι επιβάλλουν την ύπαρξη μιας τέτοιας έδρας σπουδών και μεγιστοποιούν την προσφορά της.

Ο ΣΠΟΣ Ν. Θεσσαλονίκης εκφράζει και τη βεβαιότητα ότι η επάνδρωσή της θα γίνει από επιστήμονες «που έχουν τη γνώση αλλά και τη θέληση να προβάλλουν με εργαλείο την Ιστορία όλες τις πτυχές και όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη μακροχρόνια πορεία του ποντιακού ελληνισμού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την επιστολή του ΣΠΟΣ Ν. Θεσσαλονίκης.