24 Μάιος 2016, 21:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μάιος 2016, 20:53

Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ για τις τηλεοπτικές άδειες

  • Τι δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στην παραδοχή ότι (τεχνικά) υπάρχει χώρος για 10 τηλεοπτικές άδειες, αλλά «από εκεί και πέρα είναι θέμα βιωσιμότητας», προχώρησε κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Δημήτρης Τσαμάκης.

«Εκ των όσων γνωρίζω και με τους καθ' ύλη αρμόδιους συναδέλφους που ασχολούνται με το φάσμα, τεχνικά θα μπορούσε να πάει κανείς και σε μεγαλύτερα νούμερα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα βιωσιμότητας. Τεχνικά υπάρχει. Δεν μπορεί να πάει κανείς και πάνω από δέκα συχνότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ο Δ. Τσαμάκης επανήλθε στο θέμα τονίζοντας πως «προς αποφυγή παρερμηνειών της απάντησής μου στο ερώτημα του κ. E. Βενιζέλου», ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι: «Η πολιτεία υποχρεούται να μειώσει το εύρος συχνοτήτων λόγω του δεύτερου ψηφιακού μερίσματος, επομένως με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να αλλάξει, στις 4 πανελλαδικές συχνότητες μπορούν να υποστηριχθούν 8–10 πανελλαδικά κανάλια σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν ορισθεί. Η υποχρεωτική μείωση των συχνοτήτων που έχουν διατεθεί για την επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή οδηγεί αναλογικά σε μείωση και του αριθμού των καναλιών με τις εν λόγω προδιαγραφές».