23 Μάιος 2016, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2016, 20:00

Ντάνιελ Φέιερστιν: Τον όρο εθνοκάθαρση τον επινόησαν οι γενοκτόνοι (βίντεο)

  • Ντάνιελ Φέιερστιν: Τον όρο εθνοκάθαρση τον επινόησαν οι γενοκτόνοι (βίντεο)
    Ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της ΠΟΕ στο Σύνταγμα Ντάνιελ Φέιερστιν στη συνέντευξη Τύπου (φωτ.: Βασ. Τσενκελίδης)
  • Ντάνιελ Φέιερστιν: Τον όρο εθνοκάθαρση τον επινόησαν οι γενοκτόνοι (βίντεο)
    Ο Ντάνιελ Φέιερστιν ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΠΟΝΑ Αλέξανδρο Εφραιμίδη και την μεταφράστρια Κατερίνα Παναγιωτοπούλου (φωτ.: Βασ. Τσενκελίδης)
  • Ντάνιελ Φέιερστιν: Τον όρο εθνοκάθαρση τον επινόησαν οι γενοκτόνοι (βίντεο)
    Ο ομιλητής, ο καθηγητής Κ. Φωτιάδης και η Αντιγόνη Ιωαννίδου ανάμεσα σε νέους της ΕΠΟΝΑ (φωτ.: Βασ. Τσενκελίδης)

Ώρες μετά την κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ στο Σύνταγμα, ο κεντρικός της ομιλητής, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS) Ντάνιελ Φέιερστιν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου με φόντο την πολυθεματική έκθεση του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη, δίνοντας τη δική του απάντηση στους αρνητές της Γενοκτονίας.

«Η λέξη εθνοκάθαρση δεν είναι ακαδημαϊκός όρος. Είναι ένας εξευγενισμένος τρόπος να περιγραφεί η γενοκτονία από ίδιους τους δράστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο Ντάνιελ Φέιερστιν, διευθυντής του Κέντρου Γενοκτονολογικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου Tres de Febrero του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, απάντησε σε ερώτηση του pontos-news.gr για τη στάση της Τουρκίας έναντι της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, διατυπώνοντας και την εκτίμησή του για το πώς η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει ένα θέμα που ουσιαστικά αφορά την ιστορία της.

«Ειλικρινής διάλογος δεν μπορεί να γίνει με την άρνηση», είπε ο Φέιερστιν συμπυκνώνοντας την ουσία της απάντησής του για τη στάση της Τουρκίας.