23 Μάιος 2016, 12:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μάιος 2016, 12:28

Η Πέλλα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

  • Η Πέλλα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    Στιγμιότυπο από το τρισάγιο στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού
  • Η Πέλλα τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    Η Χορωδία της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Γιαννιτσών επί το έργον

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου, οι επίσημες εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη των Γιαννιτσών, από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και με την συμβολή του δήμου Πέλλας, ποντιακών και προσφυγικών συλλόγων.  

Δεκάδες μέλη συλλόγων, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους και κρατώντας λάβαρα στα χέρια έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Γιαννιτσών, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, η δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και συλλόγων.                                                                                                                                                  


Ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Ακολούθησε πρόγραμμα της Χορωδίας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Γιαννιτσών, κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων και θυμάτων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από τη μουσική μπάντα του Δήμου Πέλλας και ολοκληρώθηκαν με την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στο εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης.

*Φωτογραφίες: Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας