22 Μάιος 2016, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2016, 17:21

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη

  • Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη
    Στιγμιότυπο από την αντιπολεμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του δολοφονημένου Γρηγόρη Λαμπράκη (φωτ.: Thestival.gr)

Τη μνήμη του βουλευτή της ΕΔΑ και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησαν σήμερα κόμματα της Αριστεράς και πολίτες αφήνοντας στεφάνια και κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, εκεί όπου δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα στις 22 Μαΐου του 1963.

Το πρωί με κάλεσμα της Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συγκέντρωση μπροστά στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια πορεία στο μνημείο Λαμπράκη.

Οι ομιλητές στη συγκέντρωση απαίτησαν να κλείσει το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη και να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, ενώ απέδωσαν βαριές ευθύνες στις ελληνικές κυβερνήσεις που εμπλέκουν τη χώρα στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κατήγγειλαν επίσης τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό, εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καταδίκασαν την Χρυσή Αυγή.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη τηρήθηκε σήμερα στη Βουλή, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον αγωνιστή της ειρήνης.