22 Μάιος 2016, 13:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2016, 14:09

Επιστρέφει στο Βέρμιο η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά – Πάνω από 11.000 πιστοί προσήλθαν για προσκύνημα

  • Επιστρέφει στο Βέρμιο η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά – Πάνω από 11.000 πιστοί προσήλθαν για προσκύνημα
    Αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών στο Πεντάγωνο και το πρωί της Κυριακής για το προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Με μεγάλη υπομονή και βαθιά συγκίνηση παρέμειναν επί αρκετή ώρα στην ουρά μπροστά από τον Ι.Ν. της Παντάνασσας χιλιάδες πιστοί περιμένοντας να έρθει η σειρά τους για το ιερό προσκύνημα της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Ακόμα και το πρωί της Κυριακής, τρίτη και τελευταία ημέρα του ιερού προσκυνήματος, εκατοντάδες πιστοί από κάθε σημείο της Αττικής, αλλά και από διάφορα σημεία της Ελλάδας βρέθηκαν στο Πεντάγωνο για να πάρουν την ευλογία της Παναγίας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ήρθαν να ικετεύσουν για ένα θαύμα και να ζητήσουν το έλεος της Παναγίας για την υγεία των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ μέχρι τις 12:00 περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι είχαν προσκυνήσει την ιερή εικόνα. Στις 14:00, με βάση την επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, ο Ι.Ν. της Παντάνασσας αναμενόταν να κλείσει τις πόρτες του στο κοινό. Στη συνέχεια η ιερή εικόνα θα επιστρέψει στο θρόνο της στο Βέρμιο.

Η επίσκεψή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργάνωσε το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.