22 Μάιος 2016, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2016, 12:06

Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη για συμμετοχή των πολιτών στις σημερινές εκλογές

  • Κύπρος: Έκκληση Αναστασιάδη για συμμετοχή των πολιτών στις σημερινές εκλογές
    Ομαλά διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στην Κύπρο για την ανάδειξη της νέας Βουλής, πενταετούς θητείας.

«Ενισχύστε με την εντολή σας το κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στη Λεμεσό. «Σήμερα είναι η αποφασιστικότερη μέρα όπου καλούνται οι πολίτες να ασκήσουν αυτό που η Δημοκρατία επιβάλλει, να επιλέξουν τους εκλεκτούς του σώματος», επεσήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Τονίζοντας ότι «η αποχή δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από τους απέχοντες να διαμαρτύρονται», προανήγγειλε: «Από αύριο, θα επιδιώξω συγκλίσεις και συναινέσεις σε όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του πρόεδρου της απελθούσας Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στην Πάφο, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής.

Το ποσοστό της αποχής θεωρείται κρίσιμο στις σημερινές εκλογές –που μέχρι στιγμής διεξάγονται ομαλά– όπως επίσης και ο αριθμός των κομμάτων που θα εισέλθουν τελικά στη Βουλή. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν είσοδο ακόμα και οκτώ κομμάτων στη Βουλή από το σύνολο των 12 κομμάτων ή πολιτικών σχηματισμών που συμμετέχουν στην αναμέτρηση. Με τεράστιο δε ενδιαφέρον αναμένεται και η τύχη στην κάλπη του ακροδεξιού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ) και αν θα καταφέρει να υπερβεί το εκλογικό όριο του 3,6% και να εκπροσωπηθεί στην κυπριακή Βουλή για πρώτη φορά στην ιστορία του.