22 Μάιος 2016, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2016, 08:42

«Πολύ νωρίς για συμπεράσματα» – Τι υποστηρίζουν Αιγύπτιοι ερευνητές για το αεροπλάνο της EgyptAir

  • «Πολύ νωρίς για συμπεράσματα» – Τι υποστηρίζουν Αιγύπτιοι ερευνητές για το αεροπλάνο της EgyptAir
    Συντρίμμια που ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου (φωτ. :EPA)

Αιγύπτιοι ερευνητές που εξετάζουν την υπόθεση της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir στη Μεσόγειο δήλωσαν ότι αναλύουν τα δεδομένα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σήματα που εστάλησαν από το αεροσκάφος, ωστόσο τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι εξετάζουν υλικό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, έγγραφα με στοιχεία του αεροσκάφους και του πληρώματος, καθώς και συστήματα διαχείρισης αεροπορικών δεδομένων AIRMAN και ACARS.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να διατυπώσουμε κρίσεις ή αποφάσεις βάσει μίας και μόνο πηγής πληροφόρησης, όπως τα μηνύματα ACARS, τα οποία είναι σήματα ή δείκτες που μπορεί να έχουν διαφορετικές αιτίες (και) άρα απαιτούν περαιτέρω ανάλυση», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram, ο επικεφαλής της ομάδας ερευνών φέρεται να δήλωσε ότι η προκαταρκτική έκθεση για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου της EgyptAir θα παρουσιαστεί σε ένα μήνα.

Χθες, ερευνητές του Γαλλικού Γραφείου Ερευνών Δυστυχημάτων επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, ωστόσο υπογράμμιζαν ότι είναι πρόωρο να αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.