22 Μάιος 2016, 09:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μάιος 2016, 09:55

Απεργίες και συλλαλητήρια σήμερα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

  • Απεργίες και συλλαλητήρια σήμερα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
    (Φωτ. αρχείου)

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο κέντρο της Αθήνας όπου σήμερα το απόγευμα προγραμματίζονται συλλαλητήρια στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ έχει απευθύνει κάλεσμα για τις 17:30 στο Σύνταγμα, με αίτημα «να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή». Νωρίτερα (17:00) η ΓΣΕΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο.

«Η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας», αναφέρει η ΓΣΣΕ.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Κυριακή στις 17:30 στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του "επείγοντος", ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Στο μεταξύ, μπλακ άουτ θα επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού και την Κυριακή, λόγω απεργίας των εργαζομένων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, η Αθήνα θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, ενώ θα ακινητοποιηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ.