21 Μάιος 2016, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2016, 18:59

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος

  • Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος
    (Φωτ.: inkefalonia.gr)

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό θέατρο του Αργοστολίου «Κέφαλος». Στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ο Π. Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην ιστορική διαδρομή των κατοίκων της Κεφαλονιάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορικής διαδρομής της Κεφαλονιάς, οι κάτοικοί της διατήρησαν ακμαίο το ηθικό τους και υψηλό το φρόνημά τους».

Επίσης, σημείωσε ότι «οι επιδόσεις των Κεφαλλονιτών υπήρξαν πάντοτε λαμπρές, όχι μόνον στην οικονομία αλλά και στον πολιτισμό» προσθέτοντας: «Το νησί της Κεφαλονιάς έχει περίοπτη πνευματική παράδοση, καθώς αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει αναδείξει λαμπρούς άνδρες, όπως τους αρχαιολόγους Σπυρίδωνα Μαρινάτο και Παναγή Καββαδία, τους πολυτάλαντους Αλιβιζάτους, τον φιλόσοφο Βικέντιο Δαμωδό, τους ποιητές Μικέλη Άβλιχο και Ανδρέα Λασκαράτο, τους μουσικούς Αντίοχο Ευαγγελάτο, Αργύρη Κουνάδη και Διονύσιο Λαυράγκα. Σ' αυτούς, έχω χρέος να προσθέσω τον Γεράσιμο Αρσένη, που πριν από λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας, μα που η μνήμη του είναι και θα είναι πάντα ζωντανή μέσα μας, κυρίως δε στην αγαπημένη του Κεφαλονιά».


(Πηγή: inkefalonia.gr)

Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ανέφερε ότι «ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μία χαρισματική προσωπικότητα, που έχει αφήσει έντονα τα ίχνη της σημαντικής προσφοράς, τόσο στα πανεπιστημιακά έδρανα, όσο και στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας». Επίσης, εξήγησε ότι «με την συμβολική αυτή κίνηση της απονομής του τίτλου του επίτιμου δημότη στην εξοχότητά σας, επιθυμούμε να δυναμώσουμε περαιτέρω και κυρίως συναισθηματικά ακόμα πιο πολύ την σχέση σας με το νησί μας και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας προς το λειτούργημα που επάξια υπηρετείται».