21 Μάιος 2016, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μάιος 2016, 18:11

Ηράκλειο: Τιμήθηκε η 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης

  • Ηράκλειο: Τιμήθηκε η 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης
    (Φωτ.: crete.gov.gr)

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 75η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης. Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων συμμαχικών κρατών, Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας στο Μνημείο της Μάχης της Κρήτης.

Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Ελένη Πανακάκη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης από τους βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, την υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, τους εκπροσώπους κομμάτων, φορέων, Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.


(Φωτ.: crete.gov.gr)

Στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν επίσης αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης καθώς και τα παιδιά του Βρετανού Τομ Σπένσερ, Σούζαν και Τζον Σπένσερ, που πολέμησε τους Γερμανούς το 1941 στο Ηράκλειο. Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού και θα κορυφωθούν την Κυριακή (22/5) στα Χανιά.