20 Μάιος 2016, 16:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2016, 15:25

Ο Σαρμαζάνοφ στην εκδήλωση μνήμης του ΥΕΘΑ για τη Γενοκτονία στην Αθήνα

  • Ο Σαρμαζάνοφ στην εκδήλωση μνήμης του ΥΕΘΑ για τη Γενοκτονία στην Αθήνα
    Ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ στην περσινή εκδήλωση για τη 19η Μαΐου (φωτ. αρχείο pontos-news.gr)

Επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, προκειμένου να πάρει μέρος στην εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία Ελλήνων του Πόντου και Αρμενίων που συνδιοργανώνει το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 20:30, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο Σαρμαζάνοφ, ο οποίος έχει και ποντιακές ρίζες –από την Τραπεζούντα και την Αργυρούπολη– μιλώντας στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε χθες στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ, στο Ερεβάν, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Σήμερα πρέπει να καταφέρουμε να ενώσουμε όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα γενοκτονίας» είπε ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Βουλής. «Αρμένιοι και Έλληνες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις των τεσσάρων κρατών τους –Αρμενία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ελλάδα, Κύπρος– προκειμένου να καταφέρουν καταστροφικό χτύπημα στην πολιτική άρνησης της Τουρκίας», τόνισε.

«Σήμερα [την Πέμπτη] φεύγω για Αθήνα. Θα συναντήσω τον υπουργό Άμυνας, τον πρόεδρο της Βουλής, θα συμμετέχω στις εκδηλώσεις μνήμης και κάνω ομιλίες. Στόχος είναι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε κοινοβουλευτικό και διεθνές επίπεδο, όχι μόνο κατά του παρελθόντος αλλά και της σημερινής γενοκτόνου πολιτικής που διαπράττεται από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν» είπε ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Οι Έλληνες έχουν ήδη δείξει ότι «είναι αδέρφια με τον αρμενικό λαό».

Τώρα πρέπει να ενωθούμε, είπε, «για να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από έναν αιώνα. Και δεν θα τα αφήσουμε να συμβούν» πρόσθεσε.

Εκδηλωσεις