20 Μάιος 2016, 10:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μάιος 2016, 10:52

Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)

  • Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)
    Για πρώτη φορά, η αυθεντική εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Πεντάγωνο (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
  • Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)
    Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)
  • Στο Πεντάγωνο η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (φωτο)
    Τέσσερις Εύζωνες με τη στολή του Πόντιου αντάρτη συνόδευσαν την εικόνα (φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε σήμερα δεκτή στο Πεντάγωνο η ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την αυθεντική εικόνα, σε μία από τις σπάνιες φορές που φεύγει από το Βέρμιο.

Την εικόνα, ιερό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, που από σήμερα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας, στο χώρο του Πενταγώνου, υποδέχθηκε η Προεδρική Φρουρά με τέσσερις Πόντιους Εύζωνες, ο λόχος φρούρησης απόδοσης τιμών, τρία αγήματα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Στην υποδοχή της εικόνας, και εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ήταν ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, ενώ εκεί από νωρίς ήταν και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μετά από την είσοδο στο προαύλιο του Πενταγώνου, το ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας μεταφέρθηκε υπό τη συνοδεία στρατιωτικής μπάντας στην εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας. 

Είναι η πρώτη φορά που απλός κόσμος θα μπορεί να μπει στο Πεντάγωνο χωρίς να χρειάζεται ειδική άδεια προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα.