19 Μάιος 2016, 21:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2016, 23:31

Γιούχα και χειροκροτήματα στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • ΔΙΣΥΠΕ: Ο Μπουτάρης οφείλει να παραιτηθεί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Με αποδοκιμασίες που εκφράστηκαν με γιουχαΐσματα και σφυρίγματα υποδέχθηκε μια μικρή ομάδα ατόμων τον Γιάννη Μπουτάρη, την ώρα που ανέβηκε στο βήμα προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της ΠΟΕ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της πόλης, ωστόσο, δεν πτοήθηκε και εκφώνησε την ομιλία που είχε προετοιμάσει για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Και ενώ η υποδοχή στον Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν η καλύτερη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χειροκροτήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των συγκεντρωμένων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον Πόντιο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τον οποίο τόνισε ότι μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος θα στηρίξει δράσεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα στο ΑΠΘ. Οι δράσεις αυτές θα είναι στοχευμένες στη μελέτη του ποντιακού ελληνισμού και «ουσιαστικά θεμελιώνουν την ιστορική σημασία του Πόντου για τον ελληνισμό», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό ήταν ένα από τα σημεία που… έδωσαν χειροκρότημα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος απάντησε στη μειοψηφία που συνέχισε τις αποδοκιμασίες λέγοντας: «Όσο και να σφυρίζετε, εγώ αυτά που θέλω να πω, θα τα πω».

Ένα ακόμα σημείο στο χαιρετισμό Μπουτάρη που χειροκροτήθηκε ήταν η αναφορά του στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ο ποντιακός χορός μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και αυτό έδειξε για μια ακόμα φορά τη δύναμη του ποντιακού ελληνισμού», τόνισε.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ15
ΜΑΙΟΣ
2016