19 Μάιος 2016, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2016, 17:01

Απόλλων Καλαμαριάς: Να επιτευχθεί ο στόχος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Απόλλων Καλαμαριάς: Πόλεμος για το χρυσόμαλλο δέρας του παρηκμασμένου ελληνικού ποδοσφαίρου
    (Φωτ.: erasitexnikothessalonikis.blogspot.gr)

Ο Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος «Απόλλων» εξέδωσε ανακοίνωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Ενώνουμε όσες περισσότερες δυνάμεις γίνεται, με στόχο τη μνήμη, αλλά και με αίτημα την αναγνώριση. 353.000 ψυχές αποζητούν δικαίωση», τονίζει αρχικά ο ιστορικός σύλλογος της Καλαμαριάς και προσθέτει: «Η φωνή τους, έστω και αν βγαίνει από τα δικά μας στόματα, ηχεί πολύ δυνατά. Πιο δυνατά από ποτέ!

»Αποτελεί ιστορικό μας χρέος να μεταφέρουμε στις νεότερες γενιές τα γεγονότα και να διεκδικούμε, με τον πιο ειρηνικό τρόπο, το πάγιο αίτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

»Ο Απόλλων, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι η μοναδική μεγάλη ποντιακή-προσφυγική ομάδα του ελληνισμού. Είμαστε υπερήφανοι για την καταγωγή μας, γεμάτοι αίσθημα ευθύνης για το παρόν μας, αλλά και αισιόδοξοι για το μέλλον μας. Ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός και μπορεί και πρέπει να συμβάλει σε όλα τα επίπεδα.

»Η οικογένεια του Απόλλωνα επιθυμεί να υπενθυμίσει σε όλους ότι ο Απόλλων τιμάει διαρκώς τη μνήμη των αδικοχαμένων αδερφών μας με τα χρώματα της επίσημης φανέλας του: το Κόκκινο για το αίμα και το Μαύρο για το αιώνιο πένθος. Ευχόμαστε, όσο πιο σύντομα γίνεται, να επιτευχθεί ο στόχος της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας».