19 Μάιος 2016, 16:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάιος 2016, 16:05

Μήνυμα του ομογενούς που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Τορόντο

  • Μήνυμα του ομογενούς που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας στο Τορόντο
    Με πρόταση του ομογενή μας Τζιμ Καρύγιαννη αναγνώρισε το Τορόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων

Το δικό του μήνυμα ανήμερα της 19ης Μαΐου στέλνει από τον Καναδά ο ομογενής Τζιμ (Δημήτρης) Καρύγιαννης, δημοτικός σύμβουλος του Τορόντο, που πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Με ευλάβεια θυμάμαι εγώ προσωπικά όπως και τα μέλη της ποντιακής κοινότητας του Τορόντο την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων», σημειώνει ο Τζιμ Καρύγιαννης.

«Θυμόμαστε το έγκλημα που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το θάνατο 353.000 Ελλήνων μεταξύ του 1914 και του 1922. Θυμόμαστε επίσης το 1,25 εκατομμύριο ανθρώπους που ξεριζώθηκαν. Κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο ποντιακός ελληνισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αντιμετώπισε τις διώξεις, την εξόντωση, τον βίαιο ξεριζωμό και τις πορείες θανάτου από την ιστορική περιοχή του Πόντου, από το καθεστώς των Νεότουρκων», υπογραμμίζει.

«Οι παππούδες μου ήταν Έλληνες της Μ. Ασίας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν στην Ελλάδα. Οι Έλληνες της περιοχής έζησαν τον τρόμο την περίοδο αυτή, η οποία αποτελεί μαύρο κεφάλαιο της παγκόσμιας ιστορίας», αναφέρει ο ομογενής μας και καταλήγει: «Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους επιζώντες και τους απογόνους τους. Τη 19η Μαΐου την αναγνωρίζουμε πανηγυρικά, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για την Ανθρωπότητα».