19 Μάιος 2016, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2016, 19:52

Ο καιρός την Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

  • Ο καιρός την Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Βελτιωμένο καιρό προβλέπει την Πέμπτη 19 Μαΐου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως την ημέρα.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Πιθανότητα στα ηπειρωτικά για πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.