18 Μάιος 2016, 19:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2016, 22:07

Νέο CD του Χρήστου Χολίδη για τον Πόντο

  • Νέο CD του Χρήστου Χολίδη για τον Πόντο

Τραγούδια στα ποντιακά ερμηνεύει ο ποντιακής καταγωγής λαϊκός καλλιτέχνης Χρήστος Χολίδης στο ολοκαίνουργιο cd του, που είναι αφιερωμένο στις μελωδίες του Πόντου και φέρει τον τίτλο Ο Πόντος ζει. Το cd θα κυκλοφορήσει, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, επ' ευκαιρία της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Χρήστος Χολίδης γράφει στο σημείωμα που συνοδεύει το CD: «Αυτός ο δίσκος περιέχει τραγούδια τα οποία άκουγα από παιδί μεγαλώνοντας σε μια ποντιακή οικογένεια. Ποτέ δεν ξέχασα τις ρίζες μου και τους προγόνους μου, το κλάμα της γιαγιάς όταν διηγούνταν ιστορίες απ’ τον ξεριζωμό. Εύχομαι οι νεότεροι να μην ξεχάσουν ποτέ και  πάντα να τιμούν  τη μνήμη των προγόνων μας στις 19 Μαΐου, ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων. Ευχαριστώ από καρδιάς των Γιώργο Ατματσίδη και τον Μπάμπη Μαραγκό που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δίσκου!

»Είμαστε Έλληνες, είμαστε Πόντιοι, είμαστε περήφανοι! Ο Πόντος ζει!»

Πριν από λίγες ημέρες, ο καλλιτέχνης θέλοντας να τιμήσει την ποντιακή του καταγωγή, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με ποντιακή φορεσιά. Ο Χρήστος Χολίδης με ευαισθησία πάντα στρέφει το βλέμμα του στην παράδοση των προγόνων του και τη μεταφέρει με τον δικό του τρόπο στο σήμερα, με σκοπό να αγγίξει τους νέους.


Το τρέιλερ για το CD του Χολίδη, όπως είχε κυκλοφορήσει από τη Minos EΜΙ πριν από μερικούς μήνες