18 Μάιος 2016, 14:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2016, 18:23

Παυλόπουλος: Η Γενοκτονία των Ποντίων έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

  • Ημέρα της Μητέρας – Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πρόσφατα, εγκαινιάζοντας το Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης & Νέας Σμύρνης φρόντισε να στείλει μηνύματα σε όσους αρνούνται ότι υπήρξε Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Αυτή τη φορά, την παραμονή της 19ης Μαΐου ο Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του τονίζει ότι όλοι οφείλουν να τιμούν την ιερή μνήμη των θυμάτων, την οποία τιμά πρωτίστως η Βουλή των Ελλήνων. «Και τούτο οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι οι Έλληνες, και για λόγους θεσμικής συνέπειας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου συνιστά, δίχως ιστορική αμφιβολία, ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο ουδείς δημοκρατικός λαός μπορεί να αγνοεί ή έστω και να υποβαθμίζει».

Παυλόπουλος: Οι δε θύτες της Γενοκτονίας αυτής οφείλουν πάντα, τουλάχιστον, μίαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη.

Το μήνυμα του πρώτου πολίτη της χώρας κλείνει ως εξής: «Η ιερή μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ανάμεσα σε άλλα σημαντικά ιστορικά παραδείγματα θα μας διδάξει επαρκώς, ιδίως υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το πώς θα αποτρέψουμε στο διηνεκές εγκλήματα που θίγουν τον πυρήνα της αξίας του ανθρώπου, και θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ίδια την πορεία της ανθρωπότητας».