18 Μάιος 2016, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2016, 09:31

Φοιτητικές εκλογές σήμερα

  • Φοιτητικές εκλογές σήμερα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα χιλιάδες σπουδαστές στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών, με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κατεβαίνει στις εκλογές διασπασμένη και την αποχή να διεκδικεί μεγάλο ποσοστό.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία στις περυσινές εκλογές αναδείχθηκε, για 29η χρονιά, πρώτη δύναμη, κυκλοφόρησε αφίσα με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς».

Πρόκειται για μήνυμα που είχε χρησιμοποιήσει η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και το 1986. Σε ανακοίνωση της η φοιτητική παράταξη –που κατεβαίνει χωρίς η νεολαία της για πρώτη φορά να έχει πρόεδρο– αναφέρει ότι «δίνουμε τη δική μας μάχη απέναντι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μας, κόντρα στην απαξίωση και τον λαϊκισμό». Σε αντίθεση, οι διαφωνούντες με την ηγεσία της ΝΔ έχουν αναρτήσει δική τους αφίσα με το σύνθημα «Αντίθετα στο ρεύμα». 


(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική ΚΣ, η οποία πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «στις 18 Μάη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ και κεφαλαίου».

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά, τα αριστερά σχήματα ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και ΑΡΔΙΝ συνεργάζονται και κατεβαίνουν μαζί στις φοιτητικές εκλογές με στόχο, όπως ανέφερε τριτοετής φοιτητής της Νομικής Αθηνών, την ισχυρή παρουσία σε όσο το δυνατόν περισσότερα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΠΑΣΠ, αν και έχει χάσει μεγάλα ποσοστά πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να καταγράφει υψηλά ποσοστά σε ορισμένες σχολές.

Η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές πέρυσι κυμάνθηκε κοντά στο 60% στέλνοντας μήνυμα στις φοιτητικές παρατάξεις αλλά και στα κόμματα που τις... καπελώνουν.