18 Μάιος 2016, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μάιος 2016, 14:00

Νέο CD του Κώστα Αγέρη με «βαριά» ονόματα του ποντιακού τραγουδιού – Αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Νέο CD του Κώστα Αγέρη με «βαριά» ονόματα του ποντιακού τραγουδιού – Αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ποντίων

Τη νέα του και ίσως σημαντικότερη προσωπική δισκογραφική δουλειά, όπως την αποκαλεί ο ίδιος, με τίτλο Για να μην ξεχνώ, θυμάμαι, παρουσιάζει ο Κώστας Αγέρης, δηλώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο βάζει το δικό του λιθαράκι στη μνήμη, με αφορμή την τιμή στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Άλλωστε τα τραγούδια που συγκέντρωσε με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών, είναι αφιερωμένα στη Γενοκτονία.

Στο CD συμμετέχουν: Β. Καρράς, Αντ. Ρέμος, Μ. Ασλανίδου, Στ. Νικολαΐδης, Δ. Καρασαββίδης, Αλ. Παρχαρίδης, Κ. Θεοδοσιάδης, Γ. Παπαγερίδης και ο Κ. Αγέρης.

Ένα –και το μοναδικό– τραγούδι που θα είναι στη νεοελληνική, θα τραγουδούν ντουέτο ο Αντώνης Ρέμος και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώ τον Βασίλη Καρρά θα τον απολαύσουμε σε ποντιακό τραγούδι.

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή θέλω κι εγώ να βάζω το λιθαράκι μου στο να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στον κόσμο και όσο πιο κοντά γίνεται στην αναγνώριση της Γενοκτονίας παγκοσμίως», δήλωσε στο pontos-news.gr ο Κώστας Αγέρης, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία να φτάσει ο ήχος της λύρας με τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας σε κάθε σπίτι.


Το εξώφυλλο του CD, φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο Πόντιο αγιογράφο Ελευθέριο Φουλίδη

Η ποντιακή του καταγωγή, η αγάπη στον Πόντο και οι ιστορίες των παππούδων του, τον οδήγησαν να δώσει και αυτός κάτι – κάτι που όπως λέει και ο ίδιος, «η μουσική μπορεί να φέρει κοντά τον κόσμο».

Κείμενο, φωτογραφία: Βασίλης Kαρυοφυλλίδης.

  • Η νέα δισκογραφική δουλειά θα διατίθεται με την εφημερίδα Παραπολιτικά στο φύλλο του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016.
  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.