18 Μάιος 2016, 11:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μάιος 2016, 16:02

Μουσικό αφιέρωμα για τη Γενοκτονία από τη Μήδεια Χουρσουλίδου

  • Μουσικό αφιέρωμα για τη Γενοκτονία από τη Μήδεια Χουρσουλίδου
    Η Μήδεια Χουρσουλίδου σε προηγούμενη παράστασή της (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης)

Ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη Γενοκτονία των Αρμενίων ετοιμάζει η Πόντια τραγουδίστρια Μήδεια Χουρσουλίδου στο πλαίσιο της παράστασής της «Εικόνες» που θα δοθεί στις 20 Μαΐου στο Γυάλινο Up Stage.

Η απαγγελία ποντιακών ποιημάτων και η εκτέλεση ενός παραδοσιακού ποντιακού τραγουδιού από τον 8χρονο Νίκο Νικολαΐδη με τη λύρα του θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος.

Τα ποιήματα της Σοφίας Κετσόβα στην ποντιακή διάλεκτο θα τα απαγγείλουν μέλη του αθλητικού συλλόγου «Πυρρίχιος» Ασπροπύργου, ενώ την παράσταση θα στηρίξουν και μέλη του συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου».

Ιδιαίτερος φόρος τιμής θα αποδοθεί και στη Γενοκτονία των Αρμενίων με τον Τιγκράν Σαρκισιάν, ο οποίος αναμένεται να ερμηνεύσει ένα τραγούδι ειδικά αφιερωμένο.

«Οι Πόντιοι και οι Αρμένιοι, ανθεκτικοί, δυναμικοί, δημιουργικοί, απέδειξαν και αποδεικνύουν ότι μπορούν να βγουν νικητές από οποιαδήποτε δοκιμασία, ακόμη και από τη Γενοκτονία. Αποτελούν υψηλό παράδειγμα έμπνευσης και μίμησης, κυρίως στους δύσκολους χρόνους που περνάμε. Η παρούσα ταπεινή καλλιτεχνική προσφορά ας είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής και σεβασμού προς αυτούς τους υπέροχους λαούς» δήλωσε στο pontos-news.gr η Μήδεια Χουρσουλίδου.

Σαφώς από την παράσταση της Μ. Χουρσουλίδου δεν θα λείπουν και τα παραδοσιακά ακούσματα που με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της πάντα ταξιδεύουν τους φίλους της από τη Σμύρνη έως την Κορσική, τον Καύκασο, τον Πόντο και την Αρμενία.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ20
ΜΑΙΟΣ
2016
21:00
Στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης «Εικόνες».