15 Μάιος 2016, 23:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2016, 17:54

Ρώσοι μοτοσικλετιστές επισκέπτονται το Άγιον Όρος

  • Ρώσοι μοτοσικλετιστές επισκέπτονται το Άγιον Όρος

Αντιπροσωπεία ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών πραγματοποιεί συμβολική επίσκεψη-προσκύνημα, όπως αναφέρει, σε θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με επίκεντρο το Άγιο Όρος. Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, τα μέλη της αποστολής των «Λύκων της Νύχτας» (η ονομασία της λέσχης) εξήγησαν τους λόγους του ταξιδιού τους, τα προβλήματα που συνάντησαν αλλά και τις ιδέες που τους εμπνέουν.

Επίσης μίλησαν με θερμά λόγια για τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας και τόνισαν ότι η εκδήλωση γίνεται και στο πλαίσιο του κοινού αφιερωματικού έτους 2016 «η Ελλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα».

Σκοπός της λέσχης και των ταξιδιών της, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των «Λύκων της Νύχτας» Βλ. Στρόγκοφ, είναι «η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών».

Ανέφερε ότι η λέσχη τους ιδρύθηκε το 1989, ότι έχει 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη και ότι στη συγκεκριμένη αποστολή τελικά κατάφεραν να φτάσουν 25 από τους αρχικά 160 δηλωθέντες.