15 Μάιος 2016, 18:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2016, 17:01

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την ΠΟΕ (φωτο)

  • Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την ΠΟΕ (φωτο)
  • Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την ΠΟΕ (φωτο)
  • Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την ΠΟΕ (φωτο)

Με το δικό της τρόπο επικοινώνησε το μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο κοινό της Θεσσαλονίκης η νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ). Πήραν τα ποδήλατά τους και με σύνθημα «Τρέχω για τη Ζωή τρέχω για τη Μνήμη» γύρισαν το κέντρο της πόλης, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στον κόσμο.

Όπως είπε στο pontos-news.gr η Περιστέρα Πεΐδου, γενική γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ, η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από τον πρώτο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μέσω της λεωφόρου Νίκης και των οδών Νικολάου Γερμανού και Τσιμισκή έφτασε στο μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπου οι ποδηλάτες νεολαίοι της ΠΟΕ –μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά με τους γονείς τους– κατέθεσαν λουλούδια.

Λίγο αργότερα η πορεία συνεχίστηκε στην Τσιμισκή και μέσω των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού έφτασε στο μνημείο μνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου οι νεολαίοι κατέθεσαν κι εκεί λουλούδια.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου οι νεολαίοι της ΠΟΕ θα στήσουν το περίπτερό τους στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, αλλά και για τις εκδηλώσεις της ΠΟΕ εν’ όψει της ημέρας μνήμης. Το περίπτερο θα παραμείνει στο σημείο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαΐου.

Εκδηλωσεις