15 Μάιος 2016, 16:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μάιος 2016, 14:25

«Βασιλικός» γάμος για τη μικρότερη κόρη του Ερντογάν (φωτο)

  • «Βασιλικός» γάμος για τη μικρότερη κόρη του Ερντογάν (φωτο)
    (Φωτ.: EPA / Turkish President Press Office)
  • «Βασιλικός» γάμος για τη μικρότερη κόρη του Ερντογάν (φωτο)
  • «Βασιλικός» γάμος για τη μικρότερη κόρη του Ερντογάν (φωτο)

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τελέστηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο γάμος της μικρότερης κόρης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Σουμεϊγέ, με έναν κατασκευαστή μη επανδρωμένων, τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών, τον Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι είχαν προσκληθεί στην τελετή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Ο μάρτυρας του γαμπρού ήταν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ ενώ μάρτυρας της νύφης είχε οριστεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Προφανώς, η παρουσία του στο γάμο διαλύει τις φήμες που κυκλοφορούσαν έντονα τις τελευταίες ημέρες και τον εμφάνιζαν να έχει έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Πολλοί δρόμοι στην Πόλη είχαν κλείσει ενώ είχαν τοποθετηθεί και πρόσθετα κάγκελα ασφαλείας γύρω από την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης, στο Κιουτσουκτσεκμετσέ. Επίσης, είχαν κινητοποιηθεί στρατιωτικά ελικόπτερα ενώ τους ανοικτούς χώρους γύρω από το χώρο της τελετής επιτηρούσαν ελεύθεροι σκοπευτές.

Ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ έχουν δύο γιους, τον Μπουράκ (που σπανίως εμφανίζεται δημόσια) και τον Μπιλάλ και δύο κόρες, την Έσρα και την 30χρονη Σουμεϊγέ. Η Σουμεϊγέ Ερντογάν φοίτησε στο London School of Economics και ήταν σύμβουλος του AKP σε θέματα εξωτερικής πολιτικής την εποχή που ο πατέρας της ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας. Σταμάτησε όμως να εργάζεται για το κόμμα όταν ο Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος το 2014 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος μιας φιλοϊσλαμικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, της Ένωσης για τις Γυναίκες και τη Δημοκρατία.

Ο γαμπρός, που σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Κωνσταντινούπολης και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ, είναι υπεύθυνος του τομέα τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση της οικογένειάς του, την Baykar Makina.