14 Μάιος 2016, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2016, 17:15

Στον «αέρα» οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας

  • Στον «αέρα» οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση βίζας

Λάθη και παραλείψεις των αρμόδιων υπουργείων που βάζουν «φρένο» στην έλευση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, καταγγέλλει με πρόσφατη συνέντευξή του στην ATHENS voice ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Βάιος Καλοπήτας.

Ο κ. Καλοπήτας υποστηρίζει ότι πλέον «απαιτούνται από 12 έως 30 εργάσιμες ημέρες για την έκδοση βίζας […] από 48 ώρες που ήταν μέχρι πρότινος».

Σημειώνει ότι από την καθυστέρηση αυτή «δεν επηρεάζονται μόνο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία, αλλά και οι συμφωνίες που ήδη έχουν γίνει». Τέλος, υποστηρίζει ότι για να αυξηθούν οι αφίξεις από τη Ρωσία θα πρέπει τα κέντρα θεωρήσεων να υπερτριπλασιάσουν τον αριθμό των θεωρήσεων που εκδίδουν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Οι τουριστικοί φορείς μιλούν για απίστευτη καθυστέρηση που οδηγεί τους Ρώσους σε ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Ισπανία. Εκτιμούν επίσης ότι οι Ρώσοι τουρίστες που αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας δεν θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο και σε καμιά των περιπτώσεων δεν πρόκειται να φτάσουν το 1,2 εκατομμύριο του 2014. Και αυτό παρ’ ότι η χώρα μας είχε φέτος τη μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το «κλείσιμο» για τους Ρώσους των τουριστικών αγορών της Τουρκίας και της Αιγύπτου.