13 Μάιος 2016, 18:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοέμβριος 2016, 12:51

ΟΠΑΠ: Προσφορά στην ελληνική κοινωνία

  • ΟΠΑΠ: Προσφορά στην ελληνική κοινωνία

Ο ΟΠΑΠ υλοποιώντας τη δέσμευσή του στην εταιρική του υπευθυνότητα και με σύνθημα «κάτι καλύτερο ξεκινάει εδώ», αναδεικνύει το σύνολο της σημαντικής προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, στόχος του είναι να εστιάζει σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, να υλοποιεί έργα που υποστηρίζουν πραγματικές ανάγκες των νέων ανθρώπων και να συμβάλλει στην κοινωνική πρόοδο.

«Στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ, η οποία αναπτύσσεται στους πυλώνες της υγείας, του αθλητισμού και της απασχόλησης, βρίσκονται τα παιδιά και οι νέοι, ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η ελληνική κοινωνία».

Με αφορμή την ανάδειξη του κοινωνικού έργου του ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΠΑΠ αποτελεί αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με παρουσία 58 ετών, o ΟΠΑΠ έχει αποδειχθεί ότι είναι κάτι παραπάνω από μια εταιρεία με κοινωνικό έργο. Είναι ένας υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας για την επίτευξη κοινών στόχων».

Τον Απρίλιο του 2014, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την ανακαίνιση των νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Τον Νοέμβριο του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε τους δύο πρώτους, πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων, και το έργο της ανακαίνισης συνεχίζεται.

Από το 2014 επίσης υλοποιεί το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», το οποίο αναπτύσσει ολοκληρωμένα και πολύπλευρα τον νεανικό αθλητισμό.

Το πρόγραμμα στηρίζει 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες σε όλη την χώρα, βρίσκεται στο πλευρό 10.400 μικρών αθλητών, ενισχύει την τεχνική κατάρτιση των 450 προπονητών των ακαδημιών και προσφέρει συμβουλές, καθοδήγηση και υποστήριξη σε 20.000 γονείς. Τέλος, μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την απασχόληση, ο ΟΠΑΠ στηρίζει την ανάπτυξη νεοφυών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ώστε μέσα από την ανάπτυξή τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρική υπευθυνότητα του ΟΠΑΠ στο www.somethingbetter.gr