13 Μάιος 2016, 16:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μάιος 2016, 17:07

Αποκλειστικό: Tα πάντα για το νέο ποντιακό τραγούδι του Αλέξη Παρχαρίδη με τον Πλούταρχο

Μια νέα μουσική συνεργασία ήρθε στο φως, με τον Αλέξη Παρχαρίδη να ερμηνεύει το τραγούδι «Μη λησμονείς πουλόπο μ’» μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο. Το pontos-news.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον μουσικοσυνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας αποκάλυψε τα πάντα για το καινούριο τραγούδι.

Χρήστος Παπαδόπουλος: Η ιδέα να ερμηνεύσει ο Πλούταρχος αυτό το τραγούδι ήταν δική μου γιατί ετοιμάζουμε μια δουλειά με 12 παραδοσιακά τραγούδια που είναι ήδη στα σκαριά.

«Με τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Αλέξη Παρχαρίδη έχουμε κάνει δύο παραστάσεις με τίτλο “Αυτή η γη έχει φωνή”, με μουσική δική μου. Ήταν και οι δύο sold out στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στο Μέγαρο Αθηνών. Όλο αυτό ξεκίνησε από μια ιδέα μου για το τραγούδι “Αυτή η γη έχει φωνή” που το τραγουδάει ο Β. Σκουλάς με τον Αλ. Παρχαρίδη, δηλαδή ένας Κρητικός με έναν Πόντιο. Κατόπιν, μετά από τρεις δισκογραφικές δουλειές μου για τη Γενοκτονία των Ποντίων, γιατί Πόντιος είμαι κι εγώ, μου ήρθε η ιδέα να τραγουδήσει και ο Πλούταρχος ποντιακά» δήλωσε αποκλειστικά στο pontos-news.gr.


Η αφίσα από την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι στίχοι αφηγούνται μια αληθινή ιστορία που συνέβη κατά την περίοδο της Γενοκτονίας· μια συγκινητική ιστορία για έναν παππού που του έκοψαν τα χέρια και του είπε ο εγγονός να πάρει τα χέρια του και να φύγουν, σύμφωνα με τον Πόντιο μουσικοσυνθέτη.

Το τραγούδι «Μη λησμονείς πουλόπο μ’»  περιλαμβάνεται σε ένα CD που θα κυκλοφορήσει με την εφημερίδα «Στο καρφί».

«Θα έχει τραγούδια ποντιακά, παλιότερα και καινούρια, και θα κλείνει με τρία τραγούδια δικά μου που παραπέμπουν στη Γενοκτονία. Θα τραγουδάνε Νικολαΐδης, Παρχαρίδης, Καρασαββίδης, Ιωαννίδης κ.ά.» είπε στο pontos-news.gr ο Χρήστος Παπαδόπουλος.