31 Αύγουστος 2013, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:09

Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στο Ηρώδειο

  • Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στο Ηρώδειο

Γιορτή του απόδημου Ελληνισμού. Μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο αφιέρωμα στου Έλληνες του κόσμου, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και ΄βρα 21.00 μ.μ.

Σκοπό της συναυλίας είναι η ίδρυση μουσείου Απόδημου Ελληνισμόυ και δημιουργίας γλυπτού αγάλματος για τον ελληνισμό της διασποράς στα Μακρίσια της Ολυμπίας.

«Λαμπρή και δίκαιη» χαρακτήρισε ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης την «ιδέα να ιδρυθεί Μουσείο Απόδημου Ελληνισμού και να στηθεί το άγαλμα της ξενιτιάς στα Μακρίσια της Ολυμπίας, εκεί που κάθε καλοκαίρι για τόσα πολλά χρόνια εορτάζεται ο δυναμισμός της Ομογένειας, που να επισημαίνει και να θυμίζει αδιάλειπτα την αξία της παρουσίας της στις τέσσερις άκριες του κόσμου».

Στη συναυλία λαμβάνουν μέρος η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής «Έμμετρον», με μουσική επιμέλεια του Μανώλη Γεωργοστάθη. Οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αρλέτα, Μελίνα Ασλανίδου, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Γισδάκης, Φωτεινή Δάρρα, Κώστας Καράλης, Βασιλική Καρακώστα, Βασίλης Λέκκας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μπάσης, Μάνος Πυροβολάκης, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Ψαριανός. Επίσης οι συνθέτες Μανώλης Καραντίνης, Γιώργος Κατσαρός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Σπανός, Σάκης Τσιλίκης, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, η διεθνής σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Οι ηθοποιοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Ζέτα Δούκα, Σταύρος Ζαλμάς, Εύα Κοταμανίδου, Όθωνας Μεταξάς. Η Χορωδία ΟΣΕ με μαέστρο τον Αιμίλιο Γιαννακόπουλο και επίτιμο μαέστρο την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου και η Μικτή Χορωδία Πύργου με μαέστρο τον Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Ποιήματα τους απαγγέλουν οι ποιητές μας: Τίτος Πατρίκιος, Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και Γιώργος Μαρκόπουλος. Έργα τους που λειτουργούν ως σκηνικό της μουσικής παράστασης έδωσαν οι ζωγράφοι: Δημήτρης Μυταράς, Χρίστος Καράς, Γιώργος Σταθόπουλος και Δημήτρης Κούκος.

Kαλλιτεχνική επιμέλεια - παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος

Τιμές εισιτηρίων: 60 (Διακεκριμένη), 50 (Α' ζώνη), 40 (Β' ζώνη), 30 (Γ' ζώνη), 20 (Άνω διάζωμα) 10 (φοιτητικό - ανέργων).

Προπώληση:

- Εκδοτήρια: Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, Αθήνα & Ταμεία Ηρωδείου)

- Καταστήματα Public & Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου

- Τηλ.: 210 3272000

- Online πωλήσεις στο:www.tickethour.com