14 Μάιος 2016, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μάιος 2016, 18:31

150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με πληθώρα εκδηλώσεων

  • 150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με πληθώρα εκδηλώσεων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμπληρώνει φέτος 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και πάνω από έναν αιώνα καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της Αθήνας. Την επέτειο αυτή τιμά το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ICOM για δυναμική παρουσία των μουσείων στην πολιτιστική ζωή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει σειρά δράσεων από τις 16 έως τις 22 Μαΐου, μέσα και γύρω από το χώρο του.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 18 Μαΐου και περιλαμβάνει ομιλίες αλλά και συναυλία με έργα του Άστορ Πιατσόλα από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο.

Την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 24:00, με ένα διάλειμμα μεταξύ 18:00 και 20:30, κορυφαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου θα απαγγείλουν τις 24 ραψωδίες της Οδύσσειας στην αίθουσα του Βωμού. Η μετάφραση των κειμένων είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη και η σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου.

Η δράση αποτελεί προάγγελο της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες», τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν στις 3 Οκτωβρίου και η οποία επίσης εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του Μουσείου.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.