12 Μάιος 2016, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2016, 15:50

Τζον Κατσιματίδης: Ξανά υποψήφιος για το Δήμο της Νέας Υόρκης

  • Τζον Κατσιματίδης: Ξανά υποψήφιος για το Δήμο της Νέας Υόρκης

Υποψήφιος για το Δήμο της Νέας Υόρκης θα είναι για δεύτερη φορά ο ομογενής αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η πρόθεσή του έγινε γνωστή με έναν περίεργο, και όχι τόσο πολιτικό τρόπο: από τη στήλη κοινωνικού σχολιασμού «Σελίδα 6» της εφημερίδας New York Post που φέρει την υπογραφή της γνωστής και μη εξαιρετέας... κουτσομπόλας της Νέας Υόρκης, Σίντι Άνταμς.

«Ο Τζον Κατσιματίδης θα διεκδικήσει το Δήμο της Νέας Υόρκης», έγραψε η Άνταμς. Δεν γράφω «αυτό που νομίζω. Ούτε αυτό που άκουσα. Αλλά αυτό που ξέρω!» τόνισε.

Ο Τζον Κατσιματίδης, με καταγωγή από τη Νίσυρο, μπορεί να έγινε ζάμπλουτος αλλά ποτέ δεν ξέχασε ποιος είναι και από πού προέρχεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρηματοδοτεί δεκάδες οργανώσεις ομογενών στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται σχεδόν πάντα στους μεγάλους χορηγούς ομογενειακών διοργανώσεων. Δίνει μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πανεπιστημιακή υποτροφία στο όνομά του για Ελληνοαμερικανούς φοιτητές που διαπρέπουν αλλά δεν έχουν οικονομική άνεση να σπουδάσουν.

Οι κακές γλώσσες στη Νέα Υόρκη λένε ότι εάν τα κατάφερε ο Ντόναλντ Τραμπ να πάρει το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν βλέπουν γιατί να μην μπορεί ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης να εκλεγεί δήμαρχος της πόλης. Εξάλλου, όπως επισήμαναν, ο «Κατς» δεν έχει μόνο τα χρήματα για να κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά και εμπειρία (καθότι δεύτερη φορά υποψήφιος για τον δήμο της αμερικανικής μητρόπολης), αλλά είναι πραγματικά αυτοδημιούργητος.