12 Μάιος 2016, 10:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2016, 09:55

Μαξίμου-ΝΔ συνεχίζουν το σκληρό... ροκ!

  • Τι θα γίνει με τον εκλογικό νόμο
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το νέο αφήγημα που γράφουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, μετά από τις αποφάσεις του έκτακτου Eurogroup, και με φόντο το επόμενο και καθοριστικό της 24ης Μαΐου προκαλεί ακόμα πιο οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας. Από τη μια το Μαξίμου επιτίθεται στη ΝΔ ισχυριζόμενο ότι «επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας, και έχασε» και από την άλλη η Συγγρού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνθηκολόγησε φορτώνοντας στις πλάτες των πολιτών 12 δισ. ευρώ!

Όσο για τους πολίτες βρίσκονται ως συνήθως στη μέση πληρώνοντας το μάρμαρο, με μέτρα που συνεχίζονται να λαμβάνονται και τα οποία πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Το Μαξίμου σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «είναι προφανές ότι μετά την συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ, να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα».


(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τα σκάγια της κυβέρνησης πήραν και τον επικεφαλής του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο είναι ενταγμένη η ΝΔ) Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στη συζήτηση που έγινε σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την πολιτική της ακραίας λιτότητας και των εξοντωτικών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συνυπογράψει, λειτουργώντας επί της ουσίας ως εκπρόσωπος του  Μητσοτάκη».

Από τη μεριά της η ΝΔ υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας οφείλει να γνωρίζει ότι το αίτημα για εκλογές βασίζεται στη συνολικά θλιβερή κατάσταση που ο ίδιος έσυρε τη χώρα. Και από αυτό, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα το χρέος, έχει αναπτυχθεί με σαφήνεια. Να μην προσποιείται ότι δεν την ξέρει».