11 Μάιος 2016, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μάιος 2016, 13:18

Ποιμαντική επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

  • Ποιμαντική επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα
    Στιγμιότυπο από την ποιμαντική επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα (φωτ.: amen.gr)

Στην Κένυα έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Μαΐου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, στο πλαίσιο ποιμαντικής επίσκεψης στην αφρικανική χώρα. Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος, ο πρέσβης της Ελλάδος Κωνσταντίνος Μοάτσος, ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Κένυα Καντρί Αμπντέλ-Μοτελίμπ και πλήθος κληρικών από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος θα τελέσει τις ενθρονίσεις των δύο νέων επισκόπων Νιέρι και Όρους Κένυας, Νεοφύτου και Κισούμου, και Δυτικής Κένυας, Αθανασίου.

Με στόχο επίσης την ανανέωση των πνευματικών δεσμών με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πραγματοποίησε συνάντηση συνεργασίας με τους επικεφαλής των ιεραποστολικών κλιμακίων και ενοριών των Ορθοδόξων περιφερειών της Κένυας.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι αποτελεσματικότερου και συστηματικότερου προγραμματισμού του έργου της Ιεραποστολής και τρόποι αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πηγή: amen.gr