10 Μάιος 2016, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μάιος 2016, 19:29

Οι ομογενείς της Μελβούρνης τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας

  • Οι ομογενείς της Μελβούρνης τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας
    Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της 19ης Μαΐου στη Μελβούρνη (φωτ.: Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης)

Μέρες μνήμης και τιμής για τα θύματα των χριστιανικών ελληνικών πληθυσμών του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης που  σφαγιάστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Νεότουρκους ή χάθηκαν στις πορείες θανάτου θα ζήσουν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου οι ομογενείς στη Μελβούρνη.

Η συντονιστική επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης έχει προγραμματίσει για τις 14 Μαΐου, στις 11:00, κατάθεση στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, στις 09:30, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Την ίδια μέρα, στις 16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ποντιακής Κοινότητας (345 Victoria St. Brunswick), ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης που είναι και ο κεντρικός ομιλητής θα δώσει διάλεξη με θέμα «Μετά την πολιτική αναγνώριση των γενοκτονιών αρχίζει η δουλειά».


Ο δρ Παναγιώτης Διαμάντης

Ο δρ Διαμάντης Παναγιώτης είναι αντιπρόεδρος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Γενοκτονιών και ανήκει στην επιστημονική ομάδα του καθηγητή Colin Taτz που είχε συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές αναγνωρίσεις των γενοκτονιών των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, από τα κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας (2009) και Νέας Νοτίου Ουαλίας (2013).

Η συντονιστική επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης ζητά από όλους όσοι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις να το δηλώσουν εγκαίρως αποστέλλοντας μήνυμα στο pontiancoor.comm@gmail.com ή επικοινωνώντας στο 0419-503-428 με τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (Con Antoniadis).

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και εδώ το ενημερωτικό για τη διάλεξη του δρ Διαμάντη στα αγγλικά.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ15
ΜΑΙΟΣ
2016
16:00
Εκδηλώσεις από τη Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης.