10 Μάιος 2016, 12:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μάιος 2016, 16:04

Οι Argo απόψε στον ημιτελικό της Eurovision 2016, με λύρα και σέρρα (βίντεο)

  • Οι Argo απόψε στον ημιτελικό της Eurovision 2016, με λύρα και σέρρα (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Maja Suslin)
  • Οι Argo απόψε στον ημιτελικό της Eurovision 2016, με λύρα και σέρρα (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Maja Suslin)

Ένα από τα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό της Eurovision διεκδικούν απόψε οι Argo με το «Utopian Land». Το ελληνικό συγκρότημα με… όχημα τη λύρα, αλλά και με τις κινήσεις από το χορό σέρρα που θα παρουσιαστούν επί σκηνής, ελπίζει να κάνει την έκπληξη και να ανατρέψει τα εις βάρος του προγνωστικά. Τα γραφεία στοιχημάτων δεν δίνουν πολλές ελπίδες, ωστόσο οι Argo –όπως φάνηκε και από τη χθεσινή τους πρόβα– είναι πανέτοιμοι.

Ο Α’ ημιτελικός της 61ης Eurovision θα γίνει στο Globe Arena της Στοκχόλμης και θα μεταδοθεί στις 22:00 απευθείας από την ΕΡΤ.

Το «Utopian Land» θα παρουσιαστεί δεύτερο, μετά το τραγούδι που εκπροσωπεί την Φινλανδία. Στη συνέχεια θα διαγωνιστούν: Μολδαβία, Ουγγαρία, Κροατία, Ολλανδία, Αρμενία, Σαν Μαρίνο, Ρωσία, Τσεχία, Κύπρος, Αυστρία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μάλτα.


Η τελική πρόβα των Argo, χθες στο Globe Arena

Στον τελικό της 14ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες – οι 20 θα προκύψουν από τους δύο ημιτελικούς, τον σημερινό και αυτόν που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Οι υπόλοιπες έξι χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία) έχουν πάρει απευθείας την πρόκριση, και τα τραγούδια τους θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των ημιτελικών.

Και οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, σε σχολιασμό της Μαρίας Κοζάκου και του Γιώργου Καπουτζίδη.