9 Μάιος 2016, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2016, 16:46

Τσίπρας: Το Eurogroup για πρώτη φορά συζητά για το χρέος

  • Τσίπρας: Το Eurogroup για πρώτη φορά συζητά για το χρέος
    (Φωτ.: EPA / Laurent Dubrule)

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup κατεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών, η Ελλάδα –δια στόματος Αλέξη Τσίπρα– δηλώνει ευχαριστημένη που για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη είναι και το θέμα του ελληνικού χρέους.

«Εκτός από μέτρα λιτότητας θα εισαχθεί και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη διημερίδας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κλίμα στην ελληνική οικονομία, και να δώσει μια βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας.

Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι αυτό που επιθυμεί είναι μια συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους στην επόμενη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη στις 24 Μαΐου. «Σήμερα έχουμε μια πρώτη συζήτηση σε βάθος», δήλωσε.

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος Μαΐου εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Πριν από τις συζητήσεις για το χρέος χρειάζεται ανάλυση βιωσιμότητας», υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνοντας ότι σήμερα δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.