9 Μάιος 2016, 12:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2016, 12:41

Κοντονής: Ο τελικός Κυπέλλου δεν θα γίνει στις 15 Μαΐου

  • Κοντονής: Ο τελικός Κυπέλλου δεν θα γίνει στις 15 Μαΐου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Προς νέο ναυάγιο οδηγείται ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού θέτει βέτο στη νέα ημερομηνία που όρισε η ΕΠΟ. «Η ΕΠΟ μπορεί να όρισε τον τελικό στις 15 του μήνα, αλλά αυτό απαγορεύεται με βάση την απόφασή μου της περασμένης Παρασκευής. Ο τελικός δεν πρόκειται να γίνει στις 15 Μαΐου», τόνισε ο Σταύρος Κοντονής στην εφημερίδα SportDay.

Το ενδεχόμενο ο τελικός του Κυπέλλου να μην γίνει ποτέ φαντάζει πλέον πoλύ πιθανό.

Στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι ο αγώνας αναβάλλεται «για τουλάχιστον 10 ημέρες» – αυτό σημαίνει ότι ο τελικός δεν μπορεί να γίνει πριν από τις 17 Μαΐου. Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο καθώς οι εγχώριες διοργανώσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου προκειμένου οι διεθνείς να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες ενόψει του EURO της Γαλλίας.

Στο… παιχνίδι μπαίνει και η NOVA η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δηλώνει κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ο τελικός την Τετάρτη 18 Μαΐου. Και αυτό γιατί την ημέρα εκείνη είναι προγραμματισμένη η 3η αγωνιστική των play off της Super League, και η συνδρομητική τηλεόραση έχει τα δικαιώματα μετάδοσης. Μάλιστα, η NOVA απειλεί να ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες που προβλέπει η σύμβασή της με τη Super League.