9 Μάιος 2016, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2016, 13:29

Πέθανε η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου

  • Πέθανε η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου

Έχοντας δώσει γενναία, πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 60 ετών η δημοσιογράφος Μάγδα Χρυσοστομίδου. Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά τη Μάγδα Χρυσοστομίδου, η οποία ξεχώριζε, όπως τονίζει, «για τη φιλομάθεια και τον συστηματικό, ερευνητικό τρόπο σκέψης της».

Η Μάγδα Χρυσοστομίδου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1955 στο Μαυρονέρι Κιλκίς όπου και κηδεύεται σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.

Σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήδη ως φοιτήτρια άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα Μακεδονία. Στα πολλά χρόνια της δημοσιογραφικής της καριέρας στην εφημερίδα, κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας. Για μεγάλο διάστημα έγραφε σχόλια για τη στήλη «Βόρειος» και ήταν από τις βασικές τακτικές αρθρογράφους της εβδομαδιαίας σελίδας για τη γυναίκα, όπως και του περιοδικού Επιλογές. Εργάστηκε επίσης στο γραφείο Τύπου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξε επί σειρά ετών υπεύθυνη Τύπου στο γραφείο του καθηγητή και ευρωβουλευτή Αντώνη Τρακατέλλη. 

Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Μέλισσα και Μέλι στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και Λατρεία». 

Ήταν παντρεμένη με τον ζωγράφο Φώνη Ζογλοπίτη, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, τη Μυρτώ.