8 Μάιος 2016, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2016, 21:43

Μολότοφ και φωτοβολίδες στο Σύνταγμα

  • Μολότοφ και φωτοβολίδες στο Σύνταγμα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 20:30 στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Μικρή ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ και φωτοβολίδες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην πλευρά του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν τουλάχιστον δύο προσαγωγές. Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι εκείνη την ώρα στην πλατεία αποσύρθηκαν προς την πλευρά των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.

Νωρίτερα το απόγευμα, δημιουργήθηκε επεισόδιο με ομάδα αντιεξουσιαστών που επιτέθηκε στον αγροτοσυνδικαλιστή της ΝΔ Χρήστο Σιδηρόπουλο. Οι άγνωστοι τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας ήταν μεγάλη, καθώς στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ κ.ά. Ιδιάιτερο χρώμα στη συγκέντρωση έδωσαν Ρώσοι πολίτες που ζουν στην Αθήνα και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού κατά των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, συλλαλητήρια ενάντια στο Ασφαλιστικό αλλά και για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.