8 Μάιος 2016, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2016, 19:34

«Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Σκουρλέτη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής

  • «Θερμό» επεισόδιο μεταξύ Σκουρλέτη και βουλευτών της Χρυσής Αυγής
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Με καζάνι που... βράζει τόσο εντός Βουλής όσο και εκτός μοιάζει η εξέλιξη της συζήτησης για το Ασφαλιστικό-Φορολογικό. Μετά τα επεισόδια και τις φραστικές αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν χθες, σήμερα, λίγο μετά τις 18:00, επικράτησε πανικός όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού κατηγορώντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά ότι απείλησε την οικογένειά του.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. Οι ύβρεις του Γ. Λαγού είχαν κυρίως στόχο τον Π. Σκουρλέτη, καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε νωρίτερα απευθυνθεί στο κόμμα της ΧΑ κάνοντας λόγο για «νεοναζιστικό μόρφωμα, με στελέχη που ελέγχονται για δολοφονίες».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στις αντιδράσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών (μεταξύ των οποίων οι Λαγός, Ζαρούλια και Παναγιώταρος) απάντησε: «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο». Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα Γιώργος Λαμπρούλης προσπάθησε αρχικά να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συνέχεια κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Γ. Λαγό, ο οποίος περιστοιχιζόμενος από συναδέλφους του από το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου,  αρνήθηκε να πειθαρχήσει.

Αποτέλεσμα ήταν η προσωρινή διακοπή της συζήτησης στη Βουλή για περίπου 50 λεπτά.

Τελικά, η Βουλή αποφάσισε τον προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις, που μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ημέρες. Ο Λαγός, που παρέμεινε στην αίθουσα, θα μπορεί να ψηφίζει αλλά όχι να λαμβάνει το λόγο στις συνεδριάσεις.