8 Μάιος 2016, 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2016, 15:53

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Έφεσο

  • Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Έφεσο
    (Φωτ.: Γιώργος Θεοδωρίδης)

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Έφεσο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mikrasiatis.gr, την πατριαρχική λειτουργία παρακολούθησαν αρκετοί προσκυνητές από την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη, που αφίχθηκαν στην Σμύρνη για να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της δεύτερης επίσκεψης (μέσα στο 2016) του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πρωτεύουσα της Ιωνίας. Ανάμεσα τους ήταν αρκετοί εκπρόσωποι Μικρασιατικών Σωματείων (Ένωση Σμυρναίων, Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων, Ένωση Μικρασιατών Σάμου).


(Φωτ.: Γιώργος Θεοδωρίδης)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στην Σμύρνη το απόγευμα του Σαββάτου και παρακολούθησε συναυλία ελληνοτουρκικής μουσικής που διοργάνωσε ο Δήμος Κονάκ σε συνεργασία με το Δήμο της Μυτιλήνης. Από την Κυριακή το πρωί βρίσκεται στην Έφεσο όπου μετά τη πρωινή θεία λειτουργία και τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στους δημάρχους της περιοχής, ακολούθησαν τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος ναού του Ιωάννη Προδρόμου στον Κιρκιντζέ και ο εσπερινός στον Ιερό Ναό της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.