8 Μάιος 2016, 18:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2016, 17:25

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτο το ελληνικό βέτο για την ένταξη της πΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

  • Ημέρα της Μητέρας – Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σαφές μήνυμα προς τα Σκόπια αλλά και όσους σχεδιάζουν να ασκήσουν πιέσεις για να αρθεί το βέτο στο θέμα του ονόματος έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά την επίσκεψη του στους Μακεδονικούς Τάφους, έξω από τη Νάουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η FYROM δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο συνεχίζει τον αλυτρωτισμό και την παραχάραξη της ιστορίας και ότι το βέτο από την πλευρά της Ελλάδας είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.

«Αυτός ο ιερός τόπος για το Έθνος των Ελλήνων αποδεικνύει, με αμάχητα ιστορικώς τεκμήρια, τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας.

»Οι κυνικοί παραχαράκτες της Ιστορίας, δυστυχώς κληρονόμοι και συνεχιστές της νοοτροπίας ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως τεκμηριώνει και η πρόσφατη βάρβαρη συμπεριφορά τους εναντίον των προσφύγων, δεν δικαιούνται να υποκρίνονται ανεξόδως τους φίλους της Ελλάδας και, πολύ περισσότερο, δεν είναι νοητό να βαυκαλίζονται ότι με τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο» επισήμανε ο Π. Παυλόπουλος, που βρέθηκε στη Νάουσα για την επέτειο των 194 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της πόλης.