8 Μάιος 2016, 13:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2016, 13:46

Έως την 1η Αυγούστου διατηρείται το αγγελιόσημο

  • Έως την 1η Αυγούστου διατηρείται το αγγελιόσημο
    Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αντικατασταθεί το αγγελιόσημο για τα ΜΜΕ, προβλέπει τροποποιητική διάταξη, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Κατρούγκαλος «δίνουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Αυγούστου 2016 για το αγγελιόσημο προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για την μετάβαση των Ταμείων στο νέο σύστημα», κι αυτό παρόλο που -όπως τόνισε- η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Ρυθμίσεις και για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι την 1η Ιουλίου θα ισχύσουν οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, σύμφωνα με τροποποιητική ρύθμιση που παραχωρεί μεταβατική περίοδο δύο μηνών για την ασφαλιστική τους ένταξη στον νέο ασφαλιστικό φορέα καθώς «μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο».

Επίσης, ο Γ. Κατρούγκαλος έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να χορηγούνται οι συντάξεις, λόγω θανάτου, με τον ίδιο τρόπο που χορηγούνται οι συντάξεις ανικανότητας.

Όπως αιτιολόγησε ο υπουργός αυτό γίνεται διότι «η ομάδα αυτή είναι εκτεθειμένη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε μεγαλύτερους κινδύνους. Και όταν προστατεύεται το έλασσον δεν μπορεί να μην καλύπτεται το μείζον...».