7 Μάιος 2016, 21:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Μάιος 2016, 10:37

«Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

  • «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
    Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το απόγευμα του Σαββάτου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
  • «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
  • «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», το σύνθημα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Στη Βουλή κατέληξε το παναγροτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου το ΠΑΜΕ και στο οποίο συμμετείχε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των αγροτών. Αγρότες και εργαζόμενοι όλων των κλάδων ένωσαν τη φωνή τους κόντρα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Περίπου 15.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας από την Ομόνοια στη Βουλή.

«Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή, μια γροθιά», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο. «Αυτό το σύνθημα», πρόσθεσε, «υλοποιείται σήμερα, αυτές τις μέρες εδώ στην Αθήνα που περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα-λαιμητόμοι».

 «Αν χρειαστεί θα μείνουμε 40 χρόνια στα μπλόκα», δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Στο χωριό μου λένε «είδα, είδα, παραείδα, αλλά τέτοια δεξιοαριστερή κυβερνήση που να υπηρετεί με τέτοιο τρόπο τα συμφέροντα των καπιταλιστών δεν έχω ξαναδεί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας πέριξ του Κοινοβουλίου και της Ηρώδου Αττικού ήταν και παραμένουν δρακόντεια. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κλειστός θα παραμείνει και την Κυριακή ο Εθνικός Κήπος, στην είσοδο του οποίου έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωση: «Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου θα μείνουν κλειστές».

Κατάληψη από αστυνομικούς στην Κουμουνδούρου
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, περίπου δέκα αστυνομικοί έκαναν «κατάληψη» στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ανάρτησαν πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό. Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επιτέθηκε στους ένστολους συνδικαλιστές, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως πρωτοφανή και απαράδεκτη.