7 Μάιος 2016, 12:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Μάιος 2016, 12:40

Στους δρόμους όλο το σαββατοκύριακο εργαζόμενοι και αγρότες

  • Στους δρόμους όλο το σαββατοκύριακο εργαζόμενοι και αγρότες
    Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την Παρασκευή 6 Μαΐου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Νέες συγκεντρώσεις κατά του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό διοργανώνονται το Σάββατο και την Κυριακή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Ομόνοια έχουν δώσει αγωνιστικό ραντεβού αγρότες και εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στο παναγροτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο, το Σάββατο στις 18:00.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 19:00 το βράδυ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και πορεία στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο και πορεία στο κέντρο.

Για την Κυριακή η ΓΣΕΕ οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00 ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 18:00, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο που φέρνει σωρεία αλλαγών στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Η συζήτηση στη Βουλή
Στο μεταξύ σε υψηλούς τόνους διεξάγεται από το πρωί του Σαββάτου στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου. Σφοδρές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει, μεταξύ άλλων, η νέα μείωση του αφορολόγητου με ξεχωριστή τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ειδικότερα, για άγαμους ή ζευγάρια χωρίς παιδιά η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1.900 ευρώ και το αφορολόγητο πέφτει στα 8.636 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι το αφορολόγητο δεν θα έπεφτε κάτω τα 9.100 ευρώ.