6 Μάιος 2016, 19:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2016, 19:17

Ακούστε τη λύρα που μάγεψε στη συνέντευξη Τύπου των Argo στην Στοκχόλμη

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη βραδιά του ημιτελικού του διαγωνισμού της Eurovision 2016 μπήκαν την Παρασκευή οι Argo, με τη δεύτερη πρόβα στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Τα μέλη της αποστολής είχαν τη δυνατότητα να αναφερθούν στο πάντρεμα των παραδοσιακών στοιχείων με τη σύγχρονη μουσική που επιχειρεί το τραγούδι τους Utopian Land.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στην ποντιακή διάλεκτο, για την οποία τα μέλη της αποστολής σημείωσαν ότι τη μιλούν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο.

Η ποντιακή λύρα όμως φαίνεται πως έκλεψε τις εντυπώσεις. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο λυράρης Κώστας Τοπούζης είχε την ευκαιρία να την παρουσιάσει στο κοινό και να παίξει ένα μικρό σόλο σε γνώριμο ποντιακό σκοπό, όταν του το ζήτησε η συντονίστρια της συζήτησης. Το χειροκρότημα που ακολούθησε ήταν ολόθερμο.

Νωρίτερα οι Argo είχαν εμφανιστεί για δεύτερη φορά στη σκηνή του Globe Arena, δίνοντας μια πλήρη γεύση του τι πρόκειται να δούμε στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού την Τρίτη 10 Μαΐου.