8 Μάιος 2016, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Μάιος 2016, 13:49

«Κατηγορώ» από την Εστία Ν. Σμύρνης· δεν αναφέρεται στο Ψηφιακό Μουσείο

  • «Κατηγορώ» από την Εστία Ν. Σμύρνης· δεν αναφέρεται στο Ψηφιακό Μουσείο

Σφοδρότατη είναι η αντίδραση της Εστίας Ν. Σμύρνης στην επιλογή του Δήμου Νέας Σμύρνης να μην κάνει καμία αναφορά στην Εστία, «τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Ψηφιακού Μουσείου Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, όσο και στο επίσημο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πρόσφατα για τα εγκαίνιά του».

Σε ανακοίνωση της Εστίας τονίζεται ότι ο Δήμος δεν της ζήτησε επίσημα συνεργασία και δεν υπέγραψε αμοιβαία «Προγραμματική Σύμβαση», ως όφειλε.

Συμβατικός όρος της διακήρυξης του διαγωνισμού για το Ψηφιακό Μουσείο ήταν η «συνέργεια» με την Εστία Ν. Σμύρνης για το αρχειακό της υλικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο. Η Εστία Ν. Σμύρνης κάνει λόγο για προσπάθεια του Δήμου να «εξαφανίσει» μεταφορικά και κυριολεκτικά την Εστία από το χάρτη, σημειώνοντας ότι είναι κραυγαλέα η παράλειψη αναφοράς του ονόματος του Σωματείου, «του ιστορικότερου Μικρασιατικού Σωματείου της χώρας μας», στο Ψηφιακό Μουσείο Σμύρνης και Νέας Σμύρνης.


Η Εστία Νέας Σμύρνης

Το Ψηφιακό Μουσείο, που φέρει τον τίτλο «Η Σμύρνη των δύο ηπείρων του ελληνισμού και του κόσμου» είναι τα πρώτο που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην πρωτεύουσα της Ιωνίας και διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στους φορείς που φιλοδοξούν να στεγάσουν τις μνήμες και την ιστορία του μικρασιατικού ελληνισμού. Εγκαινιάστηκε στις 18 Απριλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Δείτε όλη την ανακοίνωση ΕΔΩ.