5 Μάιος 2016, 22:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάιος 2016, 05:58

Χειρόφρενο για 48 ώρες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

  • Χειρόφρενο για 48 ώρες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων και τα σωματεία εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για Ασφαλιστικό και Φορολογικό. Ακινητοποιούνται την Παρασκευή και το Σάββατο μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, τρένα, προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων, που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμος».

»Με το νομοσχέδιο αυτό δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ.

Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρατείνει την απεργία της έως και την Κυριακή, οπότε θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός. Την Κυριακή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, με στάσεις εργασίας όμως, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.